Wonen bij Carintreggeland

Direct naar

    Wonen bij Carintreggeland kent verschillende vormen. Van het huren van een appartement met en zonder zorg tot wonen in het verpleeghuis wanneer je langdurig intensieve zorg nodig hebt. Belangrijk daarbij is dat je je thuis voelt.

    Carintreggeland maakt het mogelijk om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Je naasten, hulpmiddelen en zorgtechnologie helpen daarbij en onze andere zorg en ondersteuning. En lukt dat niet meer, dan bieden we je bij Carintreggeland een warm thuis, vaak bij jou in de buurt. Met oog voor duurzaamheid.

    Hoe je ook woont, Carintreggeland biedt je passende ondersteuning en zorg. 

    Huren

    Twinta, onderdeel van Carintreggeland, verhuurt woningen en appartementen voor Carintreggeland. In deze appartementen kun je wonen zonder dat je een indicatie nodig hebt. Wil je ondersteuning en zorg ontvangen van onze wijkverpleging of thuisbegeleiding dan heb je daarvoor wel een indicatie nodig.

    In een aantal locaties is het mogelijk om volledig pakket thuis te ontvangen. Je huurt dan zelf een appartement en ontvangt dan wanneer dat veilige en verantwoord is, een pakket welzijn, service, ondersteuning en zorg op maat. Je hebt hiervoor een indicatie nodig voor langdurig verblijf in een verpleeghuis.

    Carintreggeland biedt volledig pakket thuis op dit moment in de Hiebendaal en in Hoog Schuilenburg. 

    Kijk voor het aanbod van huren op www.twinta.nl. Heb je ondersteuning en zorg nodig, dan kun je contact met ons opnemen 088 367 7000.

    Wonen in een Carintreggeland Huis

    Als zelfstandig wonen door geheugenproblemen, een lichamelijke beperking of psychiatrische problemen niet meer gaat, kun je wonen in één van onze Carintreggeland Huizen waar wij verpleeghuiszorg bieden. Hier krijg je de zorg die bij je past. De ondersteuning en zorg die wij bieden verschilt per cliënt. Het is een combinatie van ondersteunen, verzorgen, verplegen en behandelen. Verzorgenden en verpleegkundigen ondersteunen je, samen met behandelaren, zoals een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, psycholoog, ergotherapeut, diëtist of logopedist.

    We vinden het belangrijk dat je je thuisvoelt. Met het voor jou vertrouwde veilige, gezellige en  geborgen gevoel van thuis. Dat is Waardevol Leven. Een thuis waarin je het leven zoveel mogelijk kunt invullen zoals je zelf wilt. Dit doen we samen met je familie.

    Veelgestelde vragen

    Verhuizen naar een Carintreggeland Huis betekent dat je op een andere plek gaat wonen maar je mantelzorgers mogen je ook daar blijven ondersteunen.  Dat vinden we heel belangrijk. Vind je het prettig dat je dochter op vrijdag je haar doet? Dan is dat uiteraard ook nu nog mogelijk. En ging je met een kennis altijd naar de markt? Dan kun je dat natuurlijk blijven doen zolang dat mogelijk is.

    Ook is het in overleg met het zorgteam mogelijk dat één van je naasten bij je blijft logeren. Voor maaltijden betalen zij dan een vergoeding.

    In sommige locaties bieden we partners de mogelijkheid om samen opgenomen te worden. In andere locaties is dat alleen mogelijk wanneer beide partners een Wlz-indicatie hebben. Welke mogelijkheden er zijn staat vermeld bij de betreffende locatie.

    Voor de actuele wachttijd kun je contact opnemen met onze zorgregelaars via telefoonnummer 088 367 7000. Zij vertellen je graag over onze wachttijden. 

    Dat kan zeker. Je kunt ons waarderen op Zorgkaart Nederland. Ga naar www.zorgkaartnederland.nl, zoek op Carintreggeland en kies dan de locatie of wijkverplegingsteam per gemeente waarover je een waardering wilt uitbrengen.

    Praktische informatie

    Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met de zorgregelaars via telefoonnummer 088 367 7000. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden. 

    Voor het wonen in een verpleeghuis heb je een Wlz indicatie nodig. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) stelt deze indicatie. De zorgregelaar of casemanager dementie helpen je graag bij het doen van de aanvraag van de indicatie.

    De eigen bijdrage voor het wonen in een verpleeghuis is gebaseerd op je inkomen en wordt vastgesteld door het CAK.

    Via onderstaande link vind je een overzicht kosten en vergoedingen en wie betaalt wat in de Wet langdurige zorg.
    Klik hier om het overzicht te bekijken.

    Bekijk hier de tarieven aanvullende dienstverlening voor 2024.

     

    Binnen onze Carintreggeland Huizen leven en werken veel mensen samen. Dan is het belangrijk om afspraken met elkaar te maken. Zo voorkomen we een heleboel onduidelijkheden. Onze huisregels zijn tot stand gekomen in overleg met de Cliëntenraad en geven aan wat we van elkaar mogen verwachten. Bekijk de huisregels.
    Je vindt de huisregels ook bij de ingang van de locatie.

    Er mag nérgens binnen onze Carintreggeland Huizen gerookt worden. Dit geldt voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Voor cliënten met een rookwens geldt een uitzondering: zij mogen op het balkon, in de binnentuin of bij een rookpaal roken. Medewerkers, vrijwilligers en bezoekers kunnen tot 1 januari 2025 gebruik maken van de rookpalen op het terrein van de woonlocatie. Daarna is het ook niet meer toegestaan om bij de woonlocaties te roken. Gezondheidsinstellingen moeten namelijk op 1 januari 2025 geheel rookvrij zijn.

    Klik op onderstaande knop voor de algemene voorwaarden.